Jogsit nekem
Magyarország egyedüli autósiskola összehasonlító oldala

Jogsit nekem! rangsor


A könnyebb tájékozódás érdekében létrehoztuk a Jogsit nekem! országos összesített autósiskola rangsort.

A rangsor azokat a legfontosabb mutatókat összesíti, amik a legfontosabbak autósiskola kiválasztásakor.

A ranglista figyelembe veszi az árak mellett a sikerességi arányokat (KRESZ, illetve forgalmi vizsga), a többletórák számát, az autósiskola népszerűségét a közösségi médiában, valamint azt, hogy van-e e-learning lehetőség.


Hogyan válasszunk jól autósiskolát?


Aki jogosítványszerzésbe vág bele jó, ha körültekintően utánajár, hol is lenne számára a legideálisabb az autóvezető tanfolyam elvégzése. Egy autóvezetői tanfolyam elvégzése és sikeres teljesítése jellemzően idő- és költségigényes. Éppen ezért érdemes céltudatosan körbejárni a lehetőségeket.

Az ismerősök, barátok, fórumozók véleményeinek begyűjtése hasznos, de sokszor félrevezető lehet. Gyakori, hogy a barátok és az internetes közösség is túlzó véleménnyel vannak. Így egy-egy negatív vagy pozitív komment számos esetben túl nagy súllyal szerepel a vélemények között. A Jogsit nekem! segítségével ismerőseid véleményét kombinálhatod mintegy 50.000 ember megtörtént esetét leíró statisztikákkal.

Az autósiskola kiválasztásához mindenekelőtt hasznos, ha tisztázzuk a célunkat és elvárásainkat, valamint végiggondoljuk preferenciáinkat.

Ezen a ponton alábbi szempontokat érdemes mérlegelni:

 • Gyorsaság;
 • Lokáció;
 • E-learning lehetőség;
 • Ár;
 • Autósiskola ismertsége, népszerűsége.
 • Ezen kívül persze egyéni preferenciától függően egyéb szempontokat (pl. járműpark), is érdemes lehet figyelembe venni. Az ár mellett tehát mindenképp célszerű egyéb tényezőket is átgondolni, hiszen nem biztos, hogy az önmagát legolcsóbbnak hirdető autósiskola lesz számunkra a legjobb választás.

  Az, hogy milyen gyorsan tudjuk megszerezni a jogosítványt, a saját képességeinken túl alapvetően három dologtól függ:

  1. Minél nagyobb valószínűséggel legyen meg a KRESZ-vizsga;
  2. Minél kevesebb pótórát kelljen venni;
  3. Minél nagyobb valószínűséggel legyen meg a forgalmi vizsga.

  Ezen a ponton érdemes megnézni, hogy átlagosan milyen arányban mentek át a tanulók a vizsgákon, valamint átlagosan hány pótórát kellett venniük az egyes autósiskolákban. Jelen honlap – többek között – ebben nyújt segítséget: az elmúlt negyedévek statisztikáit átlagolva (mivel egy-egy negyedév önmagában sokszor még nem elég megbízható) megnézheted, hogy az autósiskolák múltbeli adatai alapján mire is számíthatsz a vizsgákon és a pótórákkal kapcsolatban.

  Érdemes olyan iskolát választani, ahol a vizsgák sikerességi aránya legalább 50% volt az elmúlt időszakban, valamint a pótórák átlagosan 30% (plusz 9 óra) alatt vannak.

  A honlapon ezen kívül lehetőséged van település szerint is szűrésre. Így könnyedén összehasonlíthatod, hogy lakóhelyeden vagy esetleg egy másik városban lenne érdemes beiratkozni egy autósiskolába.

  Ha valaki suli vagy munka mellett szeretné a jogosítványt elkezdeni, praktikus lehet olyan helyre menni, ahol a KRESZ-vizsgára rugalmas időbeosztás mellett online készülhet fel, vagyis, ahol van e-learning lehetőség.

  A jogosítványszerzéssel kapcsolatosan háromféle költség merül fel.

  1. Elméleti képzés díja, amit az autósiskolának kell megfizetni.
  2. Gyakorlati képzés óradíja, amit szintén az autósiskola számít fel.
  3. Egyéb kötelező díjak, ezeket az alábbi táblázat foglalja össze.

  A költségeknél érdemes figyelembe venni, hogy a pótórák száma jelentősen meg tudja növelni a jogosítvány összes költségét. A honlapon emiatt súlyozott összes költséget láthatsz, ami figyelembe veszi, hogy átlagosan mennyi többletórára lehet számítani az egyes iskoláknál.

  Azok az autósiskolák, ahol jellemzően nagyon sok pluszórát kell venni, tapasztalatunk szerint ezt beépítették az üzleti modelljükbe: alacsony árakkal látszólag azt sugallják, hogy olcsón lehet náluk jogosítványt szerezni. A valóság azonban az, hogy árak közötti különbséget messze kompenzálja a többletórák száma, így egy-egy ráfizetős csoportba tartozó autósiskolánál a kedvező árak ellenére a jogosítványszerzés hosszadalmas tud lenni, és meglehetősen költségesre is jön ki a végére.

  A végső döntés során érdemes figyelembe venni szubjektív értékítéletként a tömeg hangját, az autóiskolák ismertségét, népszerűségét is. A közösségi oldalakon népszerűbb iskoláknak sok referenciájuk van, így megbízhatóbb véleményt lehet róluk mondani, mint a kevésbé ismert iskolákról.